Ford Fiesta ST150

Ford Fiesta ST150

1. Pořízení vozu

  Dlouhý roky jsem jezdila s Ford Puma 1,7 Zetec a při rozhodování kam se posunout dál jsem měla od začátku hned jasno. Chtěla jsem malej živej Hothatch od Fordu jménem Fiesta ST150.
  Začli jsme hledat v Německu, nakonec se vybralo pár aut, kde tahle měla pro mě prioritu. Během několika dnů zazvonil telefon. Stojím u ní , 1.majitel, je v dobrým stavu, nějaká kosmetika. Poslal mi fotky a bylo rozhodnuto během pár minut.
  Za pár dní se vyrazilo na výlet dodávkou s podvalem k Plzni kde už na mě čekala modrá Fiesta. Hned jak jsem ji viděla věděla sem že je to Ona.

  S autem se jezdí daily 2,5 roku. Projeli jsme spolu kus republiky, okresky za hranicema Německa a Polska, dokonce přežila i moje jizdy na trackday v Bělí kde byla hodně technická trať od kluků z okresek.cz. Jsem s ní naprosto spokojená a byla to nejlepší volba kterou jsem mohla udělat.

Ford Fiesta ST150
Ford Fiesta ST150

2. Rady před koupí

  Určitě zajít na fórum nebo FB skupinu, kde se člověk dozví hodně informací a nebo klidně někomu napsat zeptat se s čím je problém na co si dávat pozor případně není problém se potkat. Prověřit si Km, stav podvozku a samozřejmě koroze, klasický úniky oleje jako u každýho auta.

3. Technická specifikace

Motor

Hodnoty

Rozměry

4. Recenze

  Motor nabírá na otáčkách lehce, odpružení je tuhé a odezva na plyn okamžitá, takže pokud chcete zapracovat na svých schopnostech, můžete se na vašich oblíbených silnicích a okruzích rozvášnit. Přidat na plynu a užít si svezení. Řazení je krátké a příjemné takže není potřeba shortshiftu, 1, 2 st. Jsou rychlí na ostřejší rozjezdy.
  Na delších cestách po dálnici chybí tempomat a na převodovce st.6, pokud jedete 120-130 km/h auto je okolo 4. otáček na 5. st což když jedete víc delší dobu tak je o bolest hlavy.

S brzdami opatrně, stačí jen lehce přibrždovat, žádné důpání na pedál jinak se taky může stát že Vás auto odporoučí do neblížší škarpy.

  Z původních 17″ Alu kol Brock jsem přešla na pohodlnější 16″ z Ford SportKA v barvě Graphit a s pneu Yokohama Advan.
Všechny šedé plasty byli přestříkané do černé barvy, na přední nárazník Lip od Maxton Desing, černý sunstrip Ford Performance, deflektory oken. Original polokožený sedačky Recaro, original sportovní volant, 2Din radio s Bluetooth, aktivní subwoofer Autoteck.

5. Galerie

#ford #fordperfomance #st150 #hothach #sportcar